O miesta poslancov PSK sa uchádza Prešovská jedenástka

29.09.2005 Prešov

Prešov 29. septembra (TASR) - Skupina jedenástich nezávislých kandidátov na poslanca Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vo volebnom obvode Prešov ohlásila...
Prešov 29. septembra (TASR) - Skupina jedenástich nezávislých kandidátov na poslanca Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vo volebnom obvode Prešov ohlásila dnes pred novinármi svoj záujem uchádzať sa o hlasy občanov v novembrových voľbách.

Neformálnym hovorcom skupiny, ktorá si hovorí Prešovská jedenástka, je bývalý prezident Východoslovenských železiarní, vylúčený člen Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie a dnešný majiteľ hotela Dukla v Prešove Anton Bidovský. Okrem neho kandidujú napríklad tri ženy - herečka Zuzana Kúšiková, novinárka Adriena Šmihulová, podnikateľka Ivana Bobáková, dávnejšie aktívni športovci hádzanár Vincent Lafko a futbalista Jozef Mačupa. Je medzi nimi aj jeden advokát, lekár, ďalší dvaja súkromní podnikatelia.
Podľa Bidovského sa nápad spoločnej kandidátky nezávislých formoval na viacerých stretnutiach troch - štyroch ľudí, kde \"slovo dalo slovo\". \"Chceme voličovi ponúknuť alternatívu, za ktorou nie je žiadna lobistická skupina a nie sme naviazaní na žiadnu politickú stranu, \" povedal. Nepodporujú tiež žiadneho z kandidátov do volieb predsedu PSK. Nemajú ani spoločný ideovo vyhranený program. Bidovský si totiž myslí, že regionálna politika nie je o programoch, ale o riešení konkrétnych problémov a o osobnostiach.
Jeden z jedenástky, vedúci pobočky poisťovne Allianz Slovenská poisťovňa v Prešove Jozef Adamko povedal, že na spoločnú kampaň napríklad i so spoločným billboardom združili finančné prostriedky. Na poznámku, že sú medzi nimi viac a menej zarábajúci ľudia, Bidovský reagoval slovami, že zvolili \"kľúč solidarity\". Ich hlavným heslom je Hráme za vás, teda chcú v prvom rade vyjadrovať záujem občanov.
Členovia Prešovskej jedenástky majú poznatky, že podobné skupiny nezávislých sa chystajú kandidovať aj vo volebných obvodoch Poprad, Bardejov a Humenné.
 

Vyberte región